Община Сливен

Бъдещите абитуриенти получиха коледни картички от кмета на oбщина Нова Загора

.........................................................
18.12.2019 / 09:32

За първа в света новогодишна картичка, произведена в промишлена серия, се смята тази, появила се в навечерието на 1843 г. по идея на британския държавен деец Хенри Коул. Масовото производство на поздравителни картички датира от 1860 г., но днес, малко над 150 години по-късно, то почти е на изчезване, изместено от широко разпространяваните електронни варианти.

За да покажат времето преди интернет и демонстрират своето уважение, всяка година по инициатива на кмета Николай Грозев, Община Нова Загора подготвя поздравителни картички за абитуриентите от средните училища в града.

На 17 декември, честа и удоволствието да поздравят младежите и да им връчат традиционните коледни честитки, с личното послание на градоначалника към всеки един от дванадесетокласниците, имаха заместник-кметът Ивайло Енев и началникът на отдел „Образование” Соня Петрова.

Те бяха посрещнати от нетърпеливите ученици и техните преподаватели с въодушевление и ентусиазъм, като благодариха сърдечно за поредния жест на внимание от страна на общинското ръководство.

Г-н Енев се присъедини към специалните поздрави, отправени от градоначалника и има пожела весели празници.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев