Община Сливен

Над 1100 нарушения на пътя за една седмица в Сливенско

-------
17.12.2019 / 13:00

От 9-ти до 15-ти декември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции, разпоредени от главния секретар на МВР, Главна дирекция „Национална полиция”, и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

 

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са извършили проверки на 2344 моторни превозни средства и 2480 лица. Констатирани са 1112 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. 99 от нарушенията са констатирани по време на широкообхватните контроли в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

 

За една седмица в РУ-Котел са констатирани 306 нарушения, съставени са 66 акта, 149 фиша и 91 ел.фиша за превишена скорост.

 

На територията на РУ-Сливен са установени общо 695 нарушения, от тях за скорост са 371, 19 за неспазване на предимство и пътни знаци, 50 за неправилно спиране и паркиране. Започнати са 6 бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол, неправоспособност и нерегистрирани превозни средства. Трима са хванати да управляват след употреба на наркотици. Санкционирани са трима пешеходци за неправилно пресичане.

 

През седмицата са осъществени 4 операции по метода широкообхватен контрол- 2 в Нова Загора и по една в Сливен и Твърдица.

 

 

 

Засилени проверки за спазване на ограниченията на скоростта ще има през цялата седмица в районите с повишена концентрация на пътни произшествия по главните и общински пътища в областта. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол. Водачите ще бъдат проверявани още за редовни документи, застраховка Гражданска отговорност и подготовката на автомобилите за зимния сезон.

 

Завишена остава дейността по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев