Община Сливен

Трима са задържани за притежание на наркотици... Полицейски акции в Сливен, Нова Загора и Котел

.........................................................
16.12.2019 / 11:18

Трима са задържани в РУ-Сливен за притежание и употреба на наркотични вещества в хода на засилена патрулна дейност по установяване на лица, които притежават и управляват МПС под въздействието наркотици. На 14 декември, около 21,15 часа, на бул.“Илинденско въстание“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишен мъж от село Калояново. В него е намерена и иззета марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 декември е извършена проверка на 54-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. Образувано е бързо производство.

На 13 декември, в 14,00 часа, в кв.“Българка“ е извършена проверка на 36-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ситроен С4“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата за метамфетамин.

 

Четирима непълнолетни са изведени от нощно заведение в град Нова Загора при операция на полицията в града. Те са установени в хода на специализирана операция, проведена на 13 и 14 декември, с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества и безнадзорност. Четиримата са установени в нощно заведение след 23,00 часа без придружител. На родителите са съставени актове. По време на операцията са проверени 25 лица, 8 автомобила, 6 заведения и 5 игрални зали. Установени са нарушения по ЗДвП и ЗБЛД.

 

 

Едно непълнолетно лице е установено в нощно заведение в град Котел при полицейска операция на 14 и 15 декември. Акцията е по линия на противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им в питейни и увеселителни заведения, зали за хазарт, и клубове след 22,00 часа. В хода на операцията са проверени 49 автомобила, 78 лица, 2 игрални зали и 13 заведения. Установено е 1 непълнолетно лице в заведение без придружител след 22,00 часа. С цел превенция на 7 собственици на заведения са съставени предупредителни протоколи да недопускат непълнолетни без придружител след 22,00 часа и да не сервират алкохол на малолетни и непълнолетни лица. Съставени са 2 акта по ЗДВП и 5 по ЗБЛД.

 

Двама водачи с алкохол над 1,2 промила и водач, който управлява в период на лишаване са установени при операция по пътна безопасност в почивните дни.

На 15 декември, около 02,15 часа, на бул. „Ст.Стамболов“ е извършена проверка на

44-годишна жена, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата за употреба на алкохол е показала 2,40 промила. Жената е задържана за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

28-годишен мъж от село Прохорово, водач на лек автомобил „Фолксваген“, е установен да управлява в период на лишаване. Той е хванат повторно да управлява без шофьорска книжка. За това нарушение вече има наложено административно наказание. По случая е започнато бързо производство.

Водач в 1,48 промила алкохол е хванат от полицейски служители на 14 декември в град Сливен. Около 23,20 часа на бул.“Георги Данчев“ е спрян за проверка лек автомобил “Пежо 406“, управляван от 38-годишен мъж от град Сливен. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,48 промила.По случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

Полицейски служители на РУ-Сливен работят по установяване на извършител, причинил материални щети по автомат в игрална зала. На 15 декември, в 20,07 часа, е получен сигнал от игрална зала в град Сливен, че след удар е повреден дисплей на един от игралните автомати. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев