Община Сливен

Константин Михайлов е спортист №1 за 2019 г. на Нова Загора

-------
13.12.2019 / 12:30

По традиция, на 12 декември, кметът Николай Грозев бе домакин на поредните награди „Спортист на 2019 г.“, посветени на нашите спортисти, които носят гена на победителите, на хората, които прославят Нова Загора.

На най-важната церемония, с най-престижните отличия за годината, бе направена равносметка за постиженията и успехите и бяха отличени талантливите състезатели, издигнали авторитета на града ни.

„С чувство на гордост и уважение пред неуморния Ви труд в спортните зали, на площадките и на стадионите, изказвам своята благодарност към всички Вас, хората, които ни карат да се гордеем”, заяви в началото на церемонията кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

„Радвам се, че и ние допринасяме за Вашите успехи с подобряване на условията за спортуване и изграждане на необходимите места и оборудването им.”, допълни градоначалникът. След пожеланията за светли празници и една още по-успешна и спорна година, бяха връчени наградите на най-перспективните ни състезатели за 2019 г.: Драгомир Димитров и Златомира Стоянова (КСТ „Яница-Т.А.”), Габриел Грозев (КК „Загорец-1880”), Анита Иванова (ТК „Нова Загора”), Денислав Атанасов (ФК „Загорец”), Диана Павлова, Мима Танева и Жулиета Бонева (СКБ „Загорец”), Венцеслав Трайков (КЛА „Загорец”), Елена Илиева (СК „Стогос”), Славка Славова и Карина Петкова (СК „Прай енд глори-2001”), Денислав Стоянов (ШК „Загорец”), Стилиян Гошев (КЛА „Лидер”), Цветомира Колева и Михаил Георгиу (КЛА „Загорец”). Всяка година на церемонията за годишните награди „Спортист на годината”, ръководството на Община Нова Загора отдава заслуженото и на хората с принос в туризма. Призове получиха Нено Ненов и Силвия Стоилова от ТД „Алеко – 1900”. За отбор на 2019 г. беше избран тимът на Футболен клуб „Загорец”. Тазгодишният носител на приза „Учител с принос в развитието на физическото възпитание и спорта на Община Нова Загора” стана Мая Желязкова. Правото да носи титлата „Треньор на община Нова Загора за 2019 г.” получи Пеньо Сурчев от СКБ „Загорец”.

Наградите на отличените връчиха председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят Мария Стефанова и членовете на Общинската експертна комисия по въпросите на спорта Стоян Пенев и Живко Демирев. Отличието „Спортист №1 на 2019 г.“ бе присъдено на вече утвърдения състезател на Спортен клуб „Прайд енд Глори-2001“ Константин Михайлов. Той получи своя плакет, грамота и картина лично от кмета на община Нова Загора Николай Грозев.

Музикални поздрави към наградените и всички гости на церемонията „Спортист на 2019 г.“ поднесоха Виктория Добрева, Йоана Атанасова, Мария дел Кармен и Михаил Георгиу от клас „Поп пеене“ на Школа по изкуства „Илия Аврамов“ и танцьорите от Танцова формация „Димитров“ при НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев