Община Сливен

Сребърни медали за сливенски деца от Национално състезание по природни науки и екология

.........................................................
12.12.2019 / 16:41

Второ място заеха участниците от Сливенска област на Националното състезание по природни науки и екология, което се проведе в Търговище. По този повод те получиха наградите си от началника на РУО Сливен Милена Чолакова.

Призьорите са от Основно училище „Братя Миладинови“. Това са шестокласничката Румяна Христова и Стоян Стоянов от 7 клас, а отличието спечелиха в първа възрастова група по проекта „Личностите на химичните елементи-графичен организатор на групите”. Ръководител на проекта е педагогът Славка Кунчева.

Милена Чолакова поздрави медалистите и им връчи сертификати за участие, грамоти, сребърните медали, предметни награди и книги.

Отличена беше и миналогодишната носителка на втора награда от същата надпревара Надя Михайлова, която освен от екология и природни науки се увлича и от английски език, като желанието й да продължи образованието си в Езикова гимназия.

Участвайки в този вид състезания е предимство за децата, защото у тях се възпитава емоционална интелигентност, за което си струва да се работи, заяви Славка Кунчева, ръководител на проекта…

Децата споделиха, че не са срещнали затруднение със задачата от Националното състезание. С удоволствие за изработили медальони от брашно и сол с модел на атом и знак на химичен елемент, куфарчета и рамки.

Румяна и Стоян обещаха, че няма да спрат дотук, а ще направят още изобретения, съчетавайки училището с практиката.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев