Община Сливен

Премиера на романа „Градът на слънчевия небосклон”

.........................................................
12.12.2019 / 16:00

На 16 декември /понеделник/ 2019 г., от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен, ще бъде представен романът на Стефан Чолаков „Градът на слънчевия небосклон”, в който се разказва за Ехнатон, Нефертити и Тутанкамон, за първата в световната история радикална социална реформа, разтърсила Древен Египет хиляда и триста години преди Христос.

Романът „Градът на слънчевия небосклон” ще бъде представен пред сливенската публика от литературния критик Димитър Бечев и поета Деньо Денев.

Стефан Чолаков е роден на 20.11.1939 г. в с. Ковачите, Сливенско. След завършване на основното си образование постъпва в промишлено училище за трудови резерви и работи шест години като стругар в Сливен.

Средното си образование завършва във вечерно училище. След това е приет за редовен студент в СУ „Св. Климент Охридски” и завършва Българска филология с втора специалност „Английски език”.

Автор е на книгите „Към снежните върхове на Африка” /1974/, „Древно-индийската култура”/1996/ и „Градът на слънчевия небосклон” /2019/.

Носител е на орден „Кирил и Методий” I-ва степен.

 

Източник: "Канал 6"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев