Община Сливен

Общинските съветници от Сливен ще си гласуват заплата от 880 лева

-------
12.12.2019 / 15:57

Предложение за промяна на възнагражденията на кмета, на председателя на ОбС и на общинските съветниците ще разгледа и приеме местния парламент на Сливен на редовно заседание на 19 декември.

 

Предвижда се кметът Стефан Радев да взима заплата, която се равнява на 65 % от максимално определения размер, съгласно постановление на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности. Допълнителното месечно възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит, да е в размер на 1 % върху основната месечна работна заплата, за всяка година зачитаща се за придобит трудов стаж и професионален опит, също е записано в предложението. Неофициално изчисленията показват, че кметската заплата ще стане около 3 500 лв. Досега тя беше 1 660 лв.

 

Предлага се основното месечно възнаграждение на председателя на Общински съвет Сливен да бъде в размер на 65 % от възнаграждението на кмета на Община Сливен, а продължителността на работното му време да е от четиридесет часа седмично. Така заплатата на Димитър Митев ще е около 2 000 лв. на месец.

 

Възнаграждението на общинските съветници за участието им в заседанията на Общинския съвет и заседанията на Постоянните комисии да е в размер на 28 % от брутната работна заплата на председателя на ОбС за съответния месец, но не повече от 880 лв.

 

При отсъствие на общински съветник от заседание на комисиите без уважителни причини, ще му се налага за всяко едно отсъствие санкция в размер на 50 лв., а при отсъствие от редовно заседание на Общинския съвет без уважителни причини, месечното възнаграждение ще се намалява с 1/3. Когато общинският съветник не участва в 15 гласувания по същество в рамките на едно заседание на Общинския съвет, ще му се налага санкция в размер на 100 лв.

 

В дневния ред на предстоящата сесия са включни за разглеждане общо 48 предложения. Сред тях са и изменение на Бюджета на Община Сливен за 2019 и даване на съгласие Общината да кандидатства с проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

Очаква се съветниците да дадат съгласие за кандидатстване на Община Сливен по Проект „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика, с проекти за „Ремонт на фасади и смяна на фасадна дограма на старата сграда на Община Сливен” и „Ремонт на фасади, покрив и подмяна на фасадна дограма на сградата на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, даване на съгласие за изпълнение на двупосочна велоалея с ширина 2,10 м. върху съществуващ тротоар от западната страна на ул. „Радой Ралин“ от кръгово кръстовище „Розова градина“ до пресичането с бул. „Хаджи Димитър“.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев