Община Сливен

Щангистът Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен за 2019 година

-------
12.12.2019 / 12:34

Божидар Андреев е спортист №1 на Сливен. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове.

Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле.

 

Андреев събра актив от 25 точки срещу 24-ри за Мавродиева.

 

Решението е на комисия, съставена от 11 представители - двама на общината - зам.-кметът Пепа Чиликова и експертът Силвия Никова, и девет от спортните клубове. След разгледаните и обсъдени номинации десетката бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства.

 

В номинациите участваха 28 състезатели от 7 спортни клуба.

 

Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години. Той събра актив от 17 точки.

 

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Петър Ангелов /вдигане на тежести/ с 16 точки – седми на Европейско първенство; Даниела Пандова /вдигане на тежести/ с 16 точки – седма на Европейско първенство; Илина Стоянова /самбо/ с 14.7 точки – трета на Европейско първенство; Васил Маринов /вдигане на тежести/ с 11 точки – четвърти на Европейско първенство за юноши; Момчил Караилиев /лека атлетика/ с 8 точки – втори на Балканиада; Катерина Дойчева /джудо/ с 8 точки – първа на Балканиада за девойки;Теодор Тодоров /джудо/ с 6 точки.

 

За най - добър треньор бе избран Пламен Братойчев, наставник на спортист номер едно на Сливен.

 

Парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ангел Манолов - състезател по тенис на маса, стрийтбол.

 

За най-добър отбор е избран тимът на ФК „Сини камъни”

 

Ще бъдат отличени над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките. Всички те са състезатели на спортни клубове на територията на Община Сливен и по приетия регламент за 2019 година ще бъдат наградени като „Бъдеща звезда“ на общината.

 

За „Бъдеща звезда“ са номинирани момичета и момчета до 14 години, отговарящи на критериите - първо място на Държавния шампионат за всички възрасти и категории до 14 г. при индивидуалните спортове, а при колективните спортове се номинира един спортист, член на клуба в посочената възраст.

 

Почетна грамота и материална награда получават всички, които отговарят на критериите.

 

Церемонията по награждаването ще бъде на 16 декември от 18 часа в зала „Сливен". Входът е свободен. Поканени са всички с отношение към спорта и заслужилите състезатели и треньори.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев