Община Сливен

Два социални центъра ще се помещават в бившето училище „Хаджи Димитър“

-------
07.12.2019 / 12:11

Два социални центъра – Дневен център за деца и младежи с тежки множествени увреждания и Център за обществена подкрепа ще се помещават в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор. Ремонтните дейности приключиха.

 

Двете услуги са чакани и търсени от потребителите в Община Сливен.

 

Центърът за обществена подкрепа се състои от два кабинета за индивидуална и семейна работа, кабинет за групова работа с деца и родители, кабинет за специалист, за екипи и за ръководител, санитарни възли и складове. Капацитетът му е от 100 потребители месечно.

 

Дневният център за деца с тежки множествени увреждания с над 90% степен на увреждане се състои от 2 зали за групова работа със санитарни възли и място за почивка, 2 столови с разливни помещения, кухня, зала за лечебна физкултура, психосензорна зала, медицински кабинет, кабинети за логопед и психолог, за индивидуална работа, за екипи и ръководител, складови помещения. Той може да обслужва 30 деца за дневна грижа и 60 за консултативна.

 

Кметът Стефан Радев поясни, че е изготвен план да се изградят и спортни съоръжения в двора на бившето училище.

 

Даниела Петкова, ръководител на проекта, коментира, че договорът е 24 месеца, а периодът на изпълнение от 27.02. 2018 г - 27.02. 2020 г.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев