Община Сливен

Приключи срокът за участие в конкурса за народни будители

-------
04.12.2019 / 19:12

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси.

В конкурса, провеждан със съдействието на РУО –Сливен, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас, като от област Сливен са изпратени 33 презентации от четири общини – Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица.

Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците.

Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури. В състава му в Сливен е Николай Сираков- директор на Регионален исторически музей- Сливен, Надежда Тодорова- Петрова- старши експерт по БЕЛ в РУО- Сливен, Христина Ангелова– учител по информационни технологии.

Асим Адемов благодари на участниците за положените творчески усилия на всички ученици. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.

Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония през месеците януари и февруари, като датите ще бъдат обявени допълнително.

Ще бъдат връчени три награди за всяка област- голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев