Община Сливен

Вдигат заплатата на кмета. Десетина в общината вземат повече от него

-------
03.12.2019 / 16:03

Кметът на Сливен ще получава по-висока заплата. Общинските съветници - също, тъй като те получават процент от възнаграждението на кмета. До следващата сесия на Общинския съвет през декември трябва да бъдат готови предложенията за увеличение на заплатите на кмета на Общината на общинските съветници. Това съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен.

През миналия мандат възнагражденията на общинските съветници бяха 640 лв.

В края на 2015 г. те одобриха 1 661 лв. основна заплата на кмета на Сливен.

„През миналия мандат решихме да не променяме заплатата на кмета и да оставим значително намалени заплатите на общинските съветници с оглед тежката ситуация, в която се намираше общината", каза още Радев.

По думите му това е бил начинът той и съветниците да покажат солидарност на всички с мерките, които трябва да се вземат, за да излезе общината от тежката финансова ситуация.

„В интерес на истината, това създава редица проблеми по веригата, вече в Общината има десетина служители, които получават по-висока заплата от тази на кмета, което не е правилно от никаква гледна точка, нито от управленска, нито от гледна точка на структурата, така че ще има промени в тази посока", допълни Радев.

 

Людмила ЙОРГОВА

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев