Община Сливен

На 6 декември се навършват 35 години от създаването на Спортно училище „Димитър Рохов”

-------
29.11.2019 / 17:20

На тържествена церемония Спортно училище „Димитър Рохов” – Сливен ще отбележи 35 години от създаването си. Проявата ще се проведе на 5 декември в зала „Сливен” от 14.30 часа. За повода са поканени много гости от страната и региона, представители на образователното и спортното министерства, както бивши и настоящи ученици, допринесли за славата на специализираното учебно заведение, което е сред водещите в България. На тържеството ще бъдат отличени най-добрите спортисти, треньори и учители на учебното заведение от близкото минало, така най-добрите за настоящата 2019-та година.

Признание ще получат и отличните ученици, които са и сред отличниците в спорта.

 

Предшестващите прояви за празника, на който се отбелязва и 135-годишнината от рождението на патрона на училището Димитър Рохов, вече започнаха.

 

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни” се проведе изнесен урок на тема ”Димитър Рохов – живот за Отечеството”.

Предстои в началото на месец декември да бъдат наградени победителите от конкурса за рисунка „Спортът – хоби и призвание”, в който се включиха представители на 13 училища от региона със 150 рисунки. Проявата ще се проведе в сградата на Спортното училище от 14.30 часа на 4 декември. В същия ден ще се открие и едноименна с конкурса изложба.

 

Към момента в СУ „Димитър Рохов” се обучават 262-ма ученика, в шест вида спорт – футбол, лека атлетика, борба, вдигане на тежести, джудо и акробатика.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев