Община Сливен

Избраха заместник-председателите на Общински съвет-Сливен

-------
28.11.2019 / 14:58

Веселина Тонева и Деян Дечев бяха избрани за зам.-председатели на общинския съвет в Сливен.

Веселина Тонева за първи път влиза в местния парламент. Тя влиза на мястото на Стефан Радев, който беше избран за кмет за втори мандат на 3 ноември.

 

Днес тя положи клетва пред останалите общински съветници.

 

Деян Дечев беше зам.-председател и в предходния мандат на общинския съвет.

 

На днешната сесия бяха избрани също ръководствата и членовете на Постоянните комисии на местния парламент. Предстои изготвяне на график за провеждане на заседанията им.

 

Общинските съветници гласуваха и утвърждаване на броя на кметските наместници в общината и определяне на пълномощията им, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

 

Председателят на общинския съвет Димитър Митев отново бе определен да представлява местния парламент в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). При невъзможност да присъства, ще бъде заместван от общинския съветник Веселина Тонева.

 

Беше гласувано и предложението Общински съвет-Сливен да бъде член на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

 

Днешната редовна сесия започна с едноминутно мълчание по повод кончината на емблемата на българските кино и театър Стефан Данаилов.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев