Община Сливен

Лечебните заведения в Община Сливен са готови за зимата

-------
27.11.2019 / 15:17

Лечебните заведения на територията на Община Сливен са готови да посрещнат зимния сезон и да работят дори при усложена зимна областановка. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Дамян Тачев, от Съвета за медицинско осигуряване на населението при бедствия, аварии и катастрофи към Регионална здравна инспекция-Сливен.

Готови са разчетите на ръководителите на лечебните заведения за допълнително транспортиране и хоспитализация на пострадали, хронично болни, бременни, родилки и болните на хемодиализа, уточни Тачев.

Болните на хемодиализа в община Сливен са около 100, те са картотекирани, има списък и на останалите пациенти на хемодиализа от останалите три общини в Сливенска област. Автомобилната фирма, която транспортира болните, има достатъчно автомобили, включително и такива с висока проходимост, с която да достави пациентите до центъра за хемодиализа в Сливен.

В случай на непроходимост на пътищата, са предприети мерки, болните, които имат нужда от хемодиализа, да бъдат обслужени в лечебните заведения по местоживеене, допълни Дамян Тачев.

Всички лечебни заведения на територията на общината имат генератори, за да преминат в автономен режим в случай на прекъсване на електрозахранването, освен ДКЦ I. Извършена е проверка на готовността на медицинските автомобили, включително и линейките. Те са технически подготвени за работа при зимни условия, посочи още експертът.

 

Людмила ЙОРГОВА

"Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев