Община Сливен

Нова и модерна площадка за игра е изградена за децата от квартал „Младост“ в Сливен

-------
27.11.2019 / 13:12

На изцяло нова и атрактивна детска площадка вече се радват най-малките обитатели на квартал „Младост“. Новото съоръжение се намира до детска градина „Детство“ и е изградено със средства на Община Сливен, по инициатива на кмета Стефан Радев. Площадката е с по-големи размери от другите, които са строени досега, разполага с повече комбинирани съоръжения, люлки, детски занимателни игри и въртележка. Тя е монтирана на мястото на стари и нефункциониращи от години уреди.

 

Кметът Стефан Радев изрази задоволството си от факта, че новата придобивка се радва на добри отзиви и децата вече разполагат с място, където да играят и да се забавляват. Той подчерта, че благоустрояването в кварталите е приоритетно и ще продължи. Освен изграждането на нови детски площадки, ще бъдат обновени и вече съществуващите, както в града, така и в малките населени места. Предвижда се озеленяване на междублоковите пространства, нови паркоместа и алеи.

 

„С поредната нова площадка изпълняваме ангажимент, който поехме към сливенските граждани за благоустрояване на кварталите, още една стъпка към подобряване на условията за игра на малките деца, по-безопасна и сигурна среда за тях, както и развитието на европейския облик на нашия град. Няма да спираме да влагаме средства за децата. Ще работим усилено да облагородяваме и да създаваме по-комфортна среда, в която да растат и живеят те и грижа на всички нас е да пазим вече направеното“, заяви още Стефан Радев.

 

Дейностите по съоръжението стартираха в края на октомври и включиха още осигуряване на вход, изход и указателна табела за площадката, оборудване с необходимия брой и вид пейки, закрити беседки, кошчета за битови отпадъци, поставяне на ограда, полагане на ударопоглъщащи настилки.

 

Проектът е изготвен съобразно изискванията на Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Още снимки от новината

-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев