Община Сливен

Административен съд-Сливен се събира на второ заседание по делото за изборните резултати

-------
20.11.2019 / 15:43

Второто заседание на Административен съд – Сливен по делото за оспорване обявените от ОИК резултати за избор на общински съветници, ще се състои утре от 13.30 часа. Комисията от вещи лица все още не е преброила и една трета от бюлетините от 188-те секции в община Сливен. В съда е подадена жалба срещу вещото лице, което не изпълнява т. 29 от определението на същия този съд и не се сравнява броя на бюлетините с броя на подписите, положени в избирателните списъци, съобщи Доброслав Иванов от местната коалиция "НФСБ-БЗНС".

 

„Същото вещо лице отклонява напомнянето и не желае да получи избирателните списъци от ГД ГРАО. Ще цитирам протокола от първото заседание на съда, заедно с определението: „ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото представените от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ избирателни списъци и всички други документи, декларации, удостоверения, представени по делото с писмо вх. № СД-01-01-3851/06.11.2019 г.“, каза още Иванов.

 

По думите му, членове на комисията от вещи лица по повторното преброяване, предложени от общински съветници на ПП ГЕРБ отправят постоянни искания за увеличаване заплащането и създават напрежение в комисията.

 

До този момент, въпреки малкия брой преброени секции са установени немалък брой нарушения. По информация от вещото лице на МК НФСБ (НФСБ, БЗНС) са открити 14 непреброени гласа за коалицията (10 от подправения протокол от СИК № 173 Желю войвода, приложен по делото, 1 в Злати вовода, 1 в Камен и два в Крушаре. 7 обявени в протокола на СИК за невалидни за коалицията в с. Камен въобще липсват в чувала, допълни той.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев