Община Сливен

Сливенското сдружение ,,Активен гражданин" с помощ за сираци в Нови хан

.........................................................
20.11.2019 / 09:35

Поредната партида хранителни продукти приеха представителите на сдружение ,,Активен гражданин". Продуктите са предназначени за дома за сираци „Св. Николай" при манастира "Св. Троица" в село Нови хан, съобщиха от сдружението.

Днес към човеколюбивата инициатива своя принос дадоха учениците от X СУ „Йордан Йовков“ и от ПХГ „Дамян Дамянов“. Децата и техните родители са осигурили стотици пакети брашно, захар, различни варива и консерви. „Инициативата не е приключила, много наши ученици продължават да носят дарения“, каза директорката на училище „Йордан Йовков“ Диана Кънева.

Преди дни сливенското сдружение изпрати микробус с пакетирани трайни храни към сиропиталището, стопанисвано от отец Иван. В следващите дни ще замине втората пратка.

Своя влог към дарението вече са направили пенсионерските клубове „Будители“ и „Дамян Дамянов“, продукти през тази седмица ще прибавят останалите клубове на възрастни хора.

Кампанията е организирана от сдружението чрез писмени покани към училищата в Община Сливен, към младежки организации, социални и пенсионерски клубове. Основен организатор и двигател е Кремена Иванова, член на управителния съвет на „Активен гражданин“.

За улеснение на дарителите, упълномощени членове на сдружението приемат и пари, с които закупуват храни от търговски складове и предоставят касовия бон на дарителя.

Припомняме, че кампанията е в резултат на молбата на отец Иван за помощ, засега само от храни и парични средства, за да могат неговите питомци да изкарат безпроблемно зимата.

Сметката, по която могат да се превеждат парични средства е: UniCredit Bulbank, клон Елин Пелин; IBAN: BG72UNCR 96601000411600; BIC: UNCRBGSF.

В Сливен дарителската кампания за набиране на продукти за дома в Нови хан ще продължи до края на месец ноември, след което помощи ще се събират за други нуждаещи се.

 

Източник: "Дарик:

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев