Община Сливен

Премиера на "Нощ" от Камелия Кучер в РБ "Сава Доброплодни" на 22 ноември

-------
18.11.2019 / 15:20

Издателска къща „Хермес“ ви кани на премиера на „Нощ“ от Камелия Кучер в град Сливен!

Заповядайте на 22 ноември (петък) от 17,00 часа в РБ „Сава Доброплодни“, ул. „Никола Карев“ №1!раповядайте на 22 ноември в РБ „Сава Доброплодни“, за да се потопим в една история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. За предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си.

Събитието е част от националното литературно турне на Камелия Кучер. След Сливен, Пловдив, Велико Търново и Враца писателката ще представи своите два романа - "Дом" и "Нощ" в Бургас и Хасково.

 

За книгата

 

Рим, 1943 г.

 

В жестоките времена на войната едно момче с пъстри очи търси пътя към едно момиче с лунички, в което се влюбва от пръв поглед. Виторио копнее да стане част от света на Ева. Наблюдава книжарницата на баща й, запленен от всичко, което я заобикаля. Но една съдбовна нощ прекършва невинното им детство и стъпква мечтите им. Ева е отведена надалеч, а Виторио се чувства безсилен пред лицето на съдбата, смъртта и жестокостта.

 

Умбрия, 1991 г.

 

Виторио води тих и усамотен живот, докато един ден пътя му пресича непознато момиче с лунички, което му напомня миналото. Избягала от дома си, своенравната Лучия е познала болката от загубата също като него. В желанието си да й помогне, Виторио постепенно разголва душата си, връщайки се към спомените си за копнежите, отчаянието и любовта, озарила живота му. И решава да разкаже в книга историята на тази любов.

 

За автора

 

Камелия Кучер издава своя дебютен роман „Дом“ през 2018 г. след години пътуване по света. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, тя завършва образованието си в Женева, преди окончателно да се завърне със семейството си в България.

 

Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия. Година след публикуването на „Дом“ читателите й ще могат да се насладят на втория й роман – „Нощ“.

 

https://www.ikhermes.bg/news/default/kamelija-kucher-vjarvam-che-literaturata-trjabva-da-ima-choveshki-oblik.html

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев