Община Сливен

Микробус се вряза в кон и падна от мост край с. Градец

.........................................
16.11.2019 / 18:04

Наистина стана вече повече от опасно да се пътува в тъмната част на денонощието през котленския проход. Ужасът-внезапно пред автомобилът ти изневиделица да се появи едър добитък, спохожда почти всички водачи на МПС имащи нещастието да пътуват край Котел на фарове. Поредния тежък инцидент с безстопанствени животни на пътното платно ни кара да се замислим колко струва човешкият живот и съпоставим ли е с алчността, наглостта и безхаберието на безотговорните собственици на говеда, коне и свини оставили на автопилот своите четирикраки подопечни. Без надзор, пастир и грижи, тези иначе невинни камикадзета ежедневно си играят на руска рулетка с живота и здравето на всички участници в движението по пътя. Повтарящо се ПТП в основата на което са те-безстопанствените животни и техните „стопани”. Прибирайки се от Турция, където както KOTELNEWS научи са били на сватба, пътуващите в микробус „Фолксваген” български граждани стават поредната жертва на четириногото камикадзе изпречило се внезапно на пътя. Само на 50 м. след табелата за влизане в село Градец, микробуса на сватбарите челно се врязва в КОН застанал в началото на моста над река „Луда Камчия”. Видно от кадрите животното е със спънати предни крака, което предполага, че в момента на удара е било неподвижно. Въпреки ограничението за населено място, се чуха експертни коментари, че скоростта на движение на търговищкия бус е била опасно голяма, с оглед на това, че тежкото животно е изхвърлено на около 20-на метра от мястото на прекия сблъсък. Остава загадка и е обект на анализ и разследване, коя е конкретната причина водача да не овладее автомобила и да завие в ляво, където след като отнася „скромния” парапет” да падне в коритото на реката под моста. След неизбежния челен удар с превозното средство на място в бруталното меле загива едър кон. Пред репортер на KOTELNEWS пристигнал на мястото на поредния инцидент, директора на ОДП Сливен – старши комисар Димитър Величков даде кратка информация за инцидента, състоянието на пострадалите и отговори на въпроси свързани с мерките които се прилагат спрямо собствениците на тези безпризорни животни по пътя. От общинската ветеринарна служба пристигна служител, който скенира трупа за наличие на микро чип за иденетификация на собственика, но такъв не беше открит в тялото на коня. По късно, представители на фонда за дивата флора и фауна пристигнаха със своя техника и прибраха трупа, който ще послужи за храна на популацията отглеждани лешояди край Котел, за която от години се грижат местни ентусиасти.

 

Директорът на областната болница д-р Васислав Петров обяви състоянието на приетите за лечение пострадали.

 

“В болницата са приети пет човека, четири от които са в реанимация и един – в хирургия. Всички са в добро състояния, освен една от пациентките в реанимация, която е в тежко общо състояние, все още с опасност за живота”.

 

При сблъсъка с коня, бусът е паднал от моста в реката и това е наложило предприемане на спасителна операция. Два пожарни автомобила са се включили в животоспасяващата акция, съобщи директорът на областната противопожарна служба комисар Владимир Демирев.

 

“Не се е наложило използване на специални хидравлични инструменти, за да бъдат извадени от микробуса, някои сами са успели да излязат на пътя”.

 

Според полицията вероятно става дума за несъобразена скорост. Средната възраст на всички е около 50 г.

 

 

 

Източник: http://kotelnews.com/

Още снимки от новината

.........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев