Община Сливен

В Сливен връчиха сертификати на успешно преминалите квалификационен курс за Работник в Социално кафе

.........................................................
14.11.2019 / 17:26

Днес, 14 ноември 2019 г. в новото „Социално кафе“ Сливен с официална церемония бяха връчени сертификати на успешно преминалите квалификационен курс за Работник в Социално кафе, по проект „Мило сърце“ на фондация „Милосърдие“, финансиран от Обществен дарителски фонд Сливен.

 

На връчването присъства зам. Кмета по Хуманитарни дейности на община Сливен – г-жа Пепа Чиликова; Директора на Бюро по заетостта – г-жа Тихомира Димитрова, Директора на Регионален център за икономическо развитие- г-жа Жулиета Николова и Директора на Обществен дарителски фонд г-жа Дора Куршумова, екипа и ползвателите на Дневния център, гости.

 

Курса на обучението се проведе от Регионален център за икономическо развитие, за периода от 10.09.2019г. до 10.10.2019г., с обучител Ферихан Кула. В обучението участват четири лица с увреждания от Дневен център за пълнолетни лица – Иван Иванов, Минко Толев, Пламен Грозев и Събин Иванов.

 

Обучението премина теоретично и практически, с общ брой 100 часа, като 40 часа по теория и 60 часа практика. Участниците в курса бяха запознати с всички теоретични теми и практически, които се проведоха в оборудваното Социално кафе.

 

След успешно проведения курс обучените участниците показаха на практика много добре наученото, като почерпиха гостите със кафе, безалкохолно и сладки.

 

Щастливи сме че , постигнахме предварително заложените си цели в проекта да се обучат четири лица с увреждания и да ги насърчим за трудова заетост в Социалното кафе по специалност „Работник в Социално кафе“.

 

Сертификатите бяха връчени от зам. кмета г-жа Пепа Чиликова.

 

След връчването на сертификатите гостите отправиха поздрав към организаторите на проекта, към преминалите курсисти за Работник Социално кафе, потвърдиха своята подкрепа за откриване на Социалното кафе, в което да работят обучените лица.

 

От своя страна председателя на фондация „Милосърдие“ благодари на всички които уважиха поканата и заявиха своята подкрепа Социалното кафе да отвори врати в най-скоро време.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев