Община Сливен

Регистрирана е повишена заболяемост от хепатит А в Сливенско

------------------------------------
11.11.2019 / 16:09

Заради лоши санитарно-хигиенни условия заразените с хепатит А в Сливенско се увеличават, съобщават от Министерството на здравеопазването. Според предоставената от РЗИ-Сливен информация, в три населени места през месец октомври е регистрирана повишена заболяемост от Вирусен хепатит тип А. В село Градец заболелите са 16, в село Оризари-14 и в Котел-10. Всички са хоспитализирани в Отделение по инфекциозни болести при МБАЛ „Д-р Ив. Селимински-Сливен“. Проведено е епидемиологично проучване на всички случаи. Болните живеят при лоши санитарно-хигиенни условия.

В засегнатите населени места са разпространени здравно-образователни материали, извършва се разясняване за необходимостта от спазване на лична и обществена хигиена. Започнато е обхващане на контактни деца до 15 год. с ваксина срещу Вирусен хепатит тип А, към 04 ноември са обхванати 108 деца.

Издадените от РЗИ-Сливен предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки се изпълняват, посочват от здравното министерство.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев