Община Сливен

Куклен театър - Сливен се включва в седмото издание на Нощ на театрите

-------
11.11.2019 / 14:30

Поради технически ремонт в салона на ДКТ-Сливен, представленията на театъра на 16 и 17 ноември ще се играят в камерната зала на ДТ Стефан Киров“

На 16 ноември в цялата страна ще се състои седмото издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Инициативата тази година се случва едновременно в 18 български града и 11 европейски държави.

Държавен куклен театър ще участва с представлението ГРОЗНОТО ПАТЕ, което ще се играе на 16.11.2019 г. от 18.00 ч. в камерната зала на ДТ „Стефан Киров“.

С това представление, в навечерието на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември - театърът се присъединява и към инициативата на фондация "Нашите недоносени деца" и отделението по неонатология към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" гр. Сливен. На събитието са поканени всички недоносени дечица от региона заедно с техните семейства. Посланието на спектакъла ГРОЗНОТО ПАТЕ е "Различен не означава грозен, а някой когото да опознаеш и откриеш богатството на душата му!" . Именно това е и посланието на родителите от Фондацията. Недоносените дечица се раждат различни от останалите, но имат целия потенциал на света да пораснат здрави и прекрасни деца!

 

ГРОЗНОТО ПАТЕ

 

по Ханс Кристиян Андерсен

 

Драматизация: Здрава Каменова

 

Режисьор: Ивет Лазарова – Торосян

 

Сценография: Наталия Гочева

 

Музика: Михаил Шишков – син

 

Участват: Цветелина Николова, Христо П. Иванов, Силвана Петрова

 

Светът е необятен! Има толкова цветове, плодове, цветя, птици и всички са различни...Какво е да си различен? Ще те приемат ли такъв, какъвто си? Не, а може би да! Но нали всички сме различни?! ...

Заповядайте, в събота, 16 ноември от 18.00 часа в камерната зала на ДТ „Стефан Киров“!

 

В неделя, на 17 ноември, от 11.00 часа, също в камерната зала на драматичия театър, малчуганите ще могат да гледат вълшебната приказка СПЯЩАТА КРАСАВИЦА.

 

СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

 

по Братя Грим

 

Драматизация: Димитър Павлов и Злати Златев

 

Режисьор: Злати Златев

 

Сценография: Коста Ортодоксов

 

Музика: Владимир Джамбазов

 

Участват: Мария Райчева, Георги Янев, Христина Пенкова, Симеон Тодоров

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев