Община Сливен

Обръщение към жителите на община Твърдица от Атанас Атанасов след поредна победа на местния вот

.........................................
05.11.2019 / 15:51

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Благодаря на всички вас за подкрепата на отминалите местни избори.

 

Благодаря на хората, които пренебрегнаха лични и семейни ангажименти и в продължение на повече от месец бяха като един в трудната битка.

 

Благодаря на колегите си от общинска администрация, които доказаха, че са професионалисти и работиха с желание и усърдие за безпроблемното протичане на местните избори.

 

Благодаря на децата си, че издържаха на тази негативна кампания.

 

В живота лесни битки няма, това съм го разбрал през годините. Но такава неравна, мръсна, черна битка никога не ми се е налагало да водя.

 

След победа или загуба идва време за равносметка.

 

Нормално е кандидат –действащ кмет, който участва за трети път на местни избори да получи критики, да му се потърси сметка какво е изпълнил и какво не. Но аз по време на кампанията от никой опонент критика не чух. Аз разбрах само, че съм мързелив, крадец, лъжец, деспот. Смея да твърдя, че през годините велики и напразни обещания не съм давал, но съм работил за изпълнение на обещаното. Факт е обаче, че граждани с „будна съвест” подлагаха на съмнение всичко, което се правеше в община Твърдица и така вместо да помагат, пречеха да се реализират по-успешно някой неотложни проекти. Но това е минало.

 

Изборите като всяко състезание са проверка. При избори се очаква всеки кандидат да представи на хората какви политики предлага, колко трябва да харчи, какви трябва да са данъците, какво да е отношението към инвестициите, да се проведе разговор относно предизвикателствата на бъдещето.

 

Само, че при тези избори състезание нямаше.

 

Имаше един „лош” кмет, който за осем години нищо не е направил и… всички останали.

 

Не забравяйте дами и господа от „Обединението”, че зад гърба на кмета стоят хората, които работят в кметствата, общинска администрация, читалища, училища, детски градини, че работата във всяка една община е екипна. Не забравяйте, че кмета не представлява нищо без тези хора, които добросъвестно и с желание си вършат работата, хора които Вие безцеремонно въвлякохте в предизборните си речи и с лека ръка заличихте труда им. Това са хората, които мислят и работят за бъдещето на общината.

 

Според Уикипедия значението на думата „кмет“ е „спътник“, „човек от свитата на владетел“, „чиновник”. И още „Кметът на община привежда в действие решенията взети от органа на местно самоуправление (Общински съвет). Аз съм само един спътник на всички тези хора. Тук е момента да им благодаря, че не се подадоха на провокациите и продължиха добросъвестно да си вършат работата.

 

Искам да се извиня на тях и на семействата им, че заради моята личност станаха обект на лъжи, обиди, сплетни, интриги.

 

Каквото и да си говорим изборите минаха. И като при всяко състезание победителя е един.

 

Остават обаче огорчението, разделението, негативизма, злобата, все неща, които не са помогнали на никой. Историята не помни коалиции изградени на този принцип да са успели или довели до нещо градивно.

 

И въпреки различията на участниците в тези избори, във всички програми призива беше- Да работим за една по-добра община, за един по-приветлив и добър град!

 

Да го направим!

 

Искрено Ваш – Атанас Атанасов

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев