Община Сливен

Демонстративен мач по баскетбол на колички ще се играе в Сливен

.........................................
05.11.2019 / 15:45

На 15 ноември 2019 г. (петък), от 18.30 часа в Спортната зала „Васил Левски“ в Сливен, ще се проведе открита тренировка с участието на отборите от Баскетболен клуб за хора с увреждания “Левски” и Баскетболен клуб „Тони-7“. По време на събитието ще бъдат представени специфичните форми на игра, независимо дали състезателите са в колички или не.

 

Тренировката на 15 ноември 2019 г. е своеобразна предпремиера на реалния сблъсък, който ще се проведе на 16 ноември 2019 г. (събота), от 10.30 часа в Спортната зала „Васил Левски“.

 

Мачовете имат за цел да представят необятните възможности на хората с увреждания, които да не спират да доказват на себе си и на света, че всички сме равни.

 

Организаторите вярват, че тези състезания ще демонстрират силата на духа и тялото, fair play, като всеки отбелязан кош ще бъде точка за отбора на толерантността.

 

За организаторите: Баскетболен клуб за хора с увреждания „Левски“ развива спортни дейности за деца и възрастни в неравностойно положение. В рамките на проведените спортни академии за деца и младежи, с които клубът се ангажира се провеждат и спортни занимания по всички основни видове спорт с топка за деца и млади хора. Множество са инициативите, в които състезателите на Баскетболен клуб за хора с увреждания „Левски“ взимат участие. Последният голям успех на клуба е трансферът на двама от състезателите на колички в гръцкия отбор Панатинайкос. Може да се каже, че това е пример как един социален проект помага за интеграцията на хора с двигателен дефицит и разкрива нови възможности за развитие извън границите на България.

 

Баскетболен клуб „Тони-7“ е основан през 2000 г. в Сливен, на рождената дата на един от най-добрите европейски играчи за всички времена – Тони Кукоч, на когото е и кръстен. През цялата си кариера големият баскетболист е играл с номер 7, затова след името "Тони" в клубното наименование има същата цифра. Интересен е фактът, че една от найталантливите и перспективни баскетболистки на Тони 7 е избрала да носи номер 7, не само за да подражава на легендата Тони Кукоч, а и защото самата тя също е родена на 18 септември, като големия Тони Кукоч, но 24 години по-късно.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев