Община Сливен

Кампанията „Бъди войник“ в Сливен

...................................................
05.11.2019 / 09:14

Нашият град е домакин на национална информационна кампания на Министерството на отбраната за популяризиране на военната професия.

 

Тя е под надслов „Бъди войник“.

 

Основната цел е да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

 

Програмата включва:

 

Начало – 16.00 часа на 08.11.2019 г.:

 

– Информационна борса за набиране на кандидати за войници и матроси с обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени на министъра на отбраната, за предоставяне на актуална информация и рекламни материали;

 

– Статичен показ на военна техника и образци въоръжение от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и от Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

 

– Динамичен показ на Регионална служба “Военна полиция” – Сливен;

 

– Статичен показ на регионален клуб “Хаджи Димитър” – гр. Сливен, към Национално дружество “Традиция” – гр. Нова Загора (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи);

 

– Статичен показ на клуб “Родолюбие” (униформени облекла, нагръдни знаци, историческо оръжие и военни символи).

 

От 18.30 часа във Военен клуб – Сливен ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и представителни формации към военния клуб.

 

На информационните щандове на различните видове войски можете да получите подробна информация за спецификата на работа на различните длъжностите в Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

 

Всеки желаещ на място ще може да се запознае, с предимствата на войнишката професия, както и с възможностите за кариерно развитие по време на военната служба.

 

На информационния щанд на Централно военно окръжие може да получите подробна информация за обявените вакантни длъжности, условията за кандидатстване и критериите за подбор.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев