Община Сливен

Новият ОбС Сливен се събира на първо заседание на 11 ноември

.........................................
04.11.2019 / 17:00

На 11 ноември ще се проведе първата сесия на новоизбрания Общински съвет, тогава ще встъпят в длъжност и новите кметове на населените места в Община Сливен, съобщи Стелли Стефанова говорител на ОИК Сливен.

Днес тя потвърди вече изнесените резултати от балотажа на 3 ноември, при който кметското място в Сливен отново печели досегашния кмет от ГЕРБ Стефан Радев с 64,75 % подкрепа.

 

След проведените балотажи в седем от селата в общината стана ясно, че в шест от тях печелят кандидатите на ГЕРБ и на едно място представител на БАСТА. Според данните като цяло нисък е броя на недействителните бюлетини 807, посочи още тя при гласували 33 410 избиратели.

 

Проблем и забавяне при отчитането на изборните резултати е имало само в Драгоданово, като там са подавани две бюлетини, а гласоподавателите са ги попълвали поставени една върху друга и съответно писаното върху едната се отразило и върху бюлетина под нея. Направена е проверка. Оказва се, че недействителните бюлетини са само четири.

 

В изборния ден е имало само един сигнал за нарушения и то отново от Драгоданово за агитация.Направена е проверка и не е установено нарушение.

 

Източник:Дарик радио

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев