Община Сливен

Село Любенец чества своя празник и 90 г. читалище "Пробуда - 1929"

------------------------------------
21.10.2019 / 10:20

В деня на Свети Иван Рилски /19 октомври/, небесен покровител на българския народ, новозагорското с. Любенец чества своя празник и отбеляза 90-годишния юбилей на НЧ „Пробуда – 1929”. Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете на община Нова Загора - Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят – Мария Стефанова, кметове на населени места, общински съветници и други.

Начало на организираното тържество постави кметът на селото Мария Петкова, която се обърна към присъстващите с „Добре дошли“ и им пожела да пазят гордия си дух и да предават на идните поколения любовта си към бащиния дом, съхранена в родния край с мъдрост и родолюбие.

Заместник-кметът на Община Нова Загора Нина Генчева поднесе поздравителен адрес, в който общинското ръководство засвидетелства още веднъж своето уважение към всеотдайността, с която любенци работят за обновяването на родното им място. Празникът продължи с разнообразна програма, донесла много настроение и букет от емоции.

Финал на зареждащата вечер поставиха пъстрата заря в помръкналото небе и кръшното българско хоро, на което се хванаха жителите и гостите на Любенец.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев