Община Сливен

Днес се състоя „Поход за свободата“ в центъра на Сливен срещу трафика на хора

-----
19.10.2019 / 15:38

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен организира "Поход за свободата" по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.

Десетки граждани на гр. Сливен взеха участие в глобалното събитие, което се проведе на 19 октомври 2019 г. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.

Тази година 25 български градове участваха в събитието, включително и гр. Сливен, благодарение на ефективнито партньорство и взаимодействие между Фондация “А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелилерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки Червен кръст – Сливен. В един и същи ден, 19-и октомври /събота/ и в един и същи час – 11:00 ч. млади хора от цял свят тръгнаха в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора.

 

18 октомври е денят, в който европейската общност обръща внимание на глобалния проблем „трафик на хора“.

Трафикът на хора в България през последните години се увеличава. Данните са на Българският червен кръст в Пловдив и Фондация „Джендър алтернативи”, които работят за превенция на трафика на хора. За седем години сексуалната и трудова експлоатация на български граждани е увеличена три пъти. През 2013-та година жертвите на трафик в България са 700. От тях в Пловдив 71 жени и момичета. В същото време броят на заведените дела през годините намалява. Областите, в които се регистрират най-много казуси, са Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Пловдив.

 

Текст и снимки: Станимир Петков

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев