Община Сливен

На полигон "Ново село" се проведе тактическо учение "Стоманен щит"

------------------------------------
18.10.2019 / 14:18

На Учебен полигон „Ново село” на 16 и 17 октомври 2019 г. се проведе тактическо учение „СТОМАНЕН ЩИТ-2019”, което е организирано от щаба на Център за подготовка на специалисти. Тема на учението е „Отбрана на танков батальон в главните сили на пехотна бригада без съприкосновение с противника“. Чрез учението “СТОМАНЕН ЩИТ - 2019” се оценяват способностите на 61 танков батальон за развръщане и способностите му за изпълнение на задачи в национални или коалиционни операции в съответствие със стандартите на съюзното командване на НАТО по операциите.

Офицер, планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Провеждащ учението е командирът на Център за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев. Директор на учението е заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов. Офицер с първостепенна отговорност е началникът на щаба на ЦПС полковник Пламен Белчев. Началник на група за разбор и анализ е подполковник Тодор Тачев, началник на отделение „Подготовка на формированията” в ЦПС.

В тактическо учение „СТОМАНЕН ЩИТ - 2019” участваха до 350 военнослужещи, 31 танка Т-72, 7 броя верижна бронетанкова техника и 32 броя автомобилна техника.

Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов наблюдаваше учението и осъществяваше контрол на групата за оценяване.

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев