Община Сливен

Проведоха се избори за ръководство на Младежки общински съвет - Сливен

.........................................................
18.10.2019 / 10:20

На 17.10 в залата на РУО -гр Сливен се проведоха избори за ръководство на Младежки общински съвет/МОС/ - Сливен.

Събитието се проведе в съгласие с устава на МОС , според който старото ръководство се отчита за дейността си през Общото събрание на съвета за последната година от управлението си. Данела Стоева, Мартин Анастасов, Мариян Желязков и Тома Стефанов представиха интересна презентация за множеството интересни кампании, концерти, тренинги, семинари, беседи, флашмоб международни и национални прояви и други събития, проведени през периода октомври 2018-2019 о., в полза на младите хора.

След представяне на речи беше избрано новото кръковдство в състав: Даниела Стоева - Председател , Тома Стефанов- младежки Кмет на Сливен, Мариян Желязков и Бояна Баева- зам. председатели и Александра Громова -връзки с обществеността на Съвета.

С интересни идеи работата на МОС последната година беше подкрепена от доброволките Кристине/Грузия/ и Ана/Испания/ по проект "Младежи за откритост и съпричастност II" на програма "Еразъм+" на ЕК, на която Младежки дом- Сливен беше бенефициент. Проектът беше фокусиран върху структурния диалог с управляващите младежките политики.

Събитието уважиха г-жа Милена Чолакова- Началник на РУО-Сливен , г-жа Пламена Петкова - Директор на Младежки дом и Анелия Иванова- консултант на МОС.Сливен.

Младежки общински съвет -гр. Сливен МОС - Сливен е неполитическа неформална организация , представляваща интересите на младите хора в Община Сливен, посредник на тяхната обща воля пред органите на местната, регионална и държавна власт.

Дейността на МОС осмисля усилията на своите членове, като създава среда и условия за формирането на активна гражданска позиция, инициативност и поемане на персонална отговорност, за съхраняване и обогатяване на националните ценности, развива доброволчеството, подпомага взаимодействието между младите хора в България, страните от Европейския съюз и света. Той работи в Младежки дом – Сливен като част от програмата му за младежко самоуправление.

Всеки, който желае, има ценни идеи и каузи, нуждае се от екип и подкрепа за осъществяването им е "добре дошъл" в МОС - гр. Сливен- ул. Д-р К. Стоилов 12 ,https://www.facebook.com/mossliven/

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев