Община Сливен

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му

------------------------------------
17.10.2019 / 12:20

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му. По този повод заместник-кметът Румен Иванов поздрави всички служители в отдела.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод юбилея. Създаването на Държавен архив-Сливен преди 60 години е историческо събитие за нашата община. Изключително съм щастлив, че благодарение на Вашия труд, се опазва, съхранява и не спира да се обогатява сливенския архив. На всички Вас пожелавам здраве, успехи и лично щастие!“, каза Румен Иванов.

 

Той подари плакет на Община Сливен на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество.

 

„Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева.

 

Архивът е създаден през 1959 година в резултат на административно-териториалната реформа. От 1961 година е на административно подчинение на Окръжен народен съвет-Сливен, от 1988-а е в структурата на Община Сливен. През 1992 година преминава на пряко административно подчинение на Главно управление на архивите при Министерския съвет. От 1978-а получава статут на дирекция, а през 2010 година е преструктуриран в отдел.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев