Община Сливен

Официално откриване на компютърния томограф в „Рентгеново отделение” на МБАЛ „Света Петка Българска” в Нова Загора

------------------------------------
14.10.2019 / 15:32

Днес колективът на Многопрофилна болница за активно лечение „Света Петка Българска” отбелязва своя празник и посреща приятелите си по-щастлив от всякога, защото има още един приятен повод – официалното откриване на компютърния томограф в „Рентгеново отделение”. На събитието присъстваха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, цялото общинско ръководство, представителя на „Сименс Хелткеър” ЕООД г-жа Христова, колективът на медицинското заведение и много граждани.

Първа към присъстващите се обърна д-р Станка Иванова – директор на МБАЛ „Света Петка”. Тя използва приятният повод да благодари на общинското ръководство и на своите колеги за неуморната работа в полза на пациентите. Своето удовлетворение от придобиването на новия апарат за образна диагностика изрази и заместник-кметът Ивайло Енев, който пожела много точни диагнози и успешно лечение на всички нуждаещи се.

След специалните благодарности на завеждащия на „Рентгеново отделение” д-р Славова и представителя на „Сименс Хелткеър” ЕООД г-жа Христова, д-р Иванова лисна менчето за вода за безаварийна работа на компютърния томограф и благоденствие на персонал и пациенти.

Компютърният томограф в МБАЛ „Света Петка Българска” е 16 срезов, модел SOMATOM GO NOW, производство на „Сименс” и е с голям обем на информация, реконструкция в различни равнини и висока резолюция на образите на сканираните органи.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев