Община Сливен

В Нова Загора се проведе 17-то издание на фолклорния събор-надпяване

------------------------------------
12.10.2019 / 16:13

Дванадесети октомври се превърна в истински празник за любителите на българската народна музика. За седемнадесети пореден път фолклорният събор-надпяване „Загоре пее" бе част от празничната програма на Община Нова Загора по повод Петковден и събра на сцената на НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ ентусиазирани фолклорни изпълнители от пенсионерските клубове в общината.

Песенният форум беше уважен от Николай Грозев – кмет на община Нова Загора и неговия екип, народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов.

По традиция, в началото на празника, председателят на „Общински съюз на пенсионерите - 2004” Христо Димитров приветства събралите се участници и зрители с „Добре дошли“ и им пожела едно невероятно преживяване в съботния ден. Той предостави думата на заместник-кмета Светла Стоянова, която имаше честта да открие събора-надпяване и да връчи на г-н Димитров поздравителен адрес от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев.

В него градоначалникът се обръща към самодейците с думите: „Уважаеми самодейци от златна възраст, позволете ми да изразя своето уважение към всички Вас за всеотдайността, с която работите за запазването на вечно живия, създаден през вековете, неписан народен летопис. Благодаря Ви за неуморния труд, упоритост, безкрайна и всеотдайна любов, с която запазвате и разпространявате магията на българския фолклор. С най-искрени чувства на уважение, Ви желая здраве, мигове на радост и успешно представяне! Нека изпълненията Ви, в събора-надпяване „Загоре пее 2019”, радват всички жители и гости на града! Бъдете благословени и нека идващите дни Ви даряват с много приятни емоции и щастливи мигове, а искрата на родолюбие и любовта към родния край и отечество никога да не угасва у Вас!".

С думи на благодарност към участниците за приноса им в културния живот на общината се обърна и народният представител Галя Захариева.

На сцената тази година първи представи своите изпълнения Пенсионерски клуб „Загоре“, гр. Нова Загора, с ръководител Георги Петков, последвани от още над 20 пенсионерски клуба.

За своето участие в събора, всеки получи грамота от Община Нова Загора и подаръци от Галя Захариева – патрон на „Загоре пее – 2019”.

До ранния следобед на 12 октомври участниците радваха почитателите и ценителите на българската народна песен със своите изпълнения. Те показаха, че могат да се веселят, да отпуснат сърцата си и да превърнат този ден в истински празник на мъдростта, приятелството и незабравимите спомени.

Песенният форум завърши с обещание за нови срещи и пожелания за много творчески успехи и изяви.

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев