Община Сливен

С тържествен концерт в зала „Сливен“ беше отбелязан 140-годишния юбилей на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“

------------------------------------
12.10.2019 / 08:59

Почетен плакет от Министерството на здравеопазването получи МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той бе връчен на изпълнителния директор д-р Васислав Петров от Ваня Величкова – главен секретар на министерството. Тя поднесе и поздравителен адрес от името на министър Кирил Ананиев. Това стана по време на тържественото отбелязване на 140-та годишнина от създаването на болницата, което се проведе в зала „Сливен“. Заместник-кметът Румен Иванов връчи почетен знак „плакет“ от името на Община Сливен

 

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров изнесе доклад за историята на лечебното заведение и развитието му през годините. Той благодари на всички, дали своя принос за утвърждаване на доброто име на болницата и достигането на високи стандарти в здравеопазването.

 

Трима утвърдени лекари, с дългогодишен опит, бяха удостоени с награди за цялостна дейност – анестезиологът д-р Димитър Боянов, неврологът д-р Зарка Бояджиева и д-р Соня Михайлова – акушер-гинеколог. Тримата благодариха за признанието и пожелаха на младите си колеги да работят със сърце, в името на живота и здравето на своите пациенти.

 

Официални гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Ионикий, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, директорът на РЗИ – д-р Петя Балулова, народни представители, изпълнителни директори и главни медицински сестри на болници.

 

След официалната церемония се проведе концерт с участието на балет „Адажио“, изпълнители от вокално студио „Усмивка“, акробати от клуб „Стефан Данчев“ и Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев