Община Сливен

„Седмица“ – 20.05.2014г.: Кольо Милев - разпасаният Унтер Пришибеев с нови предизборни „подвизи” тук и там

.........................................................
10.10.2019 / 09:25

В дните на тази предизборна кампания „Седмица“ връща лентата във времето на Кольо Милевия мандат и след това. Коментарът оставяме на читателите…

Бяхме решили да поотложим темата за разпасания генерал от запаса, паднал до нивото на Чеховия герой Унтер Пришибеев, но солдафонът Кольо, нариран още Банкета, провокира общественото негодувание. Особено с изявите си по селата.

Случаите се множат всекидневно. Нагъл и агресивен, Кольо Милев минава всякакви граници и неговият пиар в полза на БСП вече придобива черни окраски.

Спомняте ли си опитът за предизборна свалка с жителите на Младово, например. Там, без знанието на кмета и без разпоредените в Закон за местното самоуправление процедури, се проведе нагласена среща с част от жителите на селото, пред които пя и Панайот Панайотов. Но самото сборище бе използвано за оплюване на кмета Николай Жечев. На него Милев заяви уволнението на трима роми по чистотата, само задето са назначени от кмета. Последва бурна реакция на Николай Жечев и на нашата медия. Това е амбицирало още повече солдафона, защото в петък негов чиновник в общината, загубил неведнаж от Здравков в битката за кметското място, отново организира среща на Милев с няколко десетки младовци. И представете си, Унтер Пришибеев, или както го наричат още "Ким", отново се заканва да уволни споменатите по горе трима роми!

Вече писахме как благородният жест на бизнесмена Димитър Батаков, отпуснал средства за очистването на парка в кв. „Речица", бе обруган е думите: "Как си позволяваш? Ти защо си правиш пиар на мой гръб!” Може да изброим още много подобни случаи, но особено скандален е този и с обругаването на сливенска журналистка на брифинг в общината, която си позволи да надигне глас за рушащия се паметник на стотиците загинали от 6-ти артелирийски полк в Сливен. Освен "нагазена", че си е позволила коментар по темата, в гневната реплика имаше и въпрос: "Какво прави пред този паметник и акад. Светлин Русев?"

 

Както вече писахме, че акад. Светлин Русев, ведно с Марин Кавръков и други общественици поднесоха цветя както пред паметника на "Орлето”, така и пред този на 6-ти артелирийски полк. 3вучи омерзително един самозабравил се солдафон да дири сметка на такъв значим творец като Светлин Русев!

Да продължим ли с неизчерпаемия списък с подобни изцепки на Кольо Милев, като ги подхванем от началото на кметуването му? Ще ги спестим на читателите, като ще цитираме няколко депутати и местен политик по повод предизборните воаяжи на кмета.

Десислава Танева (ГЕРБ):

Но има редица случаи, които не са публични и са вече наистина съвсем скандални. Става въпрос за заплахи, които изтекоха и по медиите, основно в социалните мрежи, включително и за уволнения – ако работиш за ГЕРБ, ако си отговорникът на ГЕРБ за населеното място или някой или близките му работят във фирми, свързани с държавна и местна власт, са категорично под заплаха от уволнение. На места имаме вече конкретни такива случаи. Това вече граничи не само с нарушаване на всякакви морални, етични и човешки норми, а с използване на похвати на един тоталитарен режим, които публично всички партии отричат, а на практика сега властта ги използва. Това са далеч по-скандалните неща, които се случват зад завесата на срещите Кольо Милев с гражданството…

Мустафа Мустафов (ДПС) на въпрос има ли скрита предизборна агитация отстрана на кмета по време на неговите срещи с граждани отговаря:

- За мен лично, да. То се вижда.

„Седмица” ще продължава да информира читателите за „зрелищните’ политически атракции на солдафона.

 

Георги Вл. Попов

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев