Община Сливен

Театралната трупа към НЧ "Д. П. Сивков-1870" поздрави новозагорци по повод - Петковден

.........................................................
08.10.2019 / 08:20

На 7 октомври талантливите актьори на театралната трупа към НЧ „Д. П. Сивков - 1870” поздравиха новозагорци по повод празника на града - Петковден като поднесоха една от най-популярните комедии на Иван Вазов, с режисьор Стeфан Делев – „Двубой”. Един еталон на нашата комедийна класика с тънко чувство на хумор и умела игра. Пиесата на Вазов е на повече от 100 години, но продължава да е актуална със сатиричния си поглед към глупавите прояви на честолюбие и псевдоинтелектуалност и предизвикващите ведър смях слабости и недоразумения, в които изпадат героите. Зрелищен, забавен и поучителен бе мюзикалът, защото ни показа, че и ние всекидневно сме герои в тази усмихната драма. На сцената се разрази „безкръвен двубой” между лицемерието, двуличието и позьорството.

Нека не се мръщим, а гледаме на себе си с малко повече самоирония. Тя е по-доброто оръжие от злобата. Точно към това ни приканиха с усмивка и мъдрост актьорите с премерено чувство за хумор.

Благодарим Ви, че ни дадохте възможност да почувстваме изкуството, без да сме творци. Разкрихте ни щедро, че истински талантливите хора могат да го създават и за другите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев