Община Сливен

„Седмица“ – 22.01.2014г. : Кой ще спре Кольо Милев в опоскването на общината!?

.........................................................
07.10.2019 / 12:01

В дните на тази предизборна кампания „Седмица“ връща лентата във времето на Кольо Милевия мандат и след това.

Преди месец – два ми показаха списък на сключените от Кольо Милев договори през неговия мандат. Те са общо 103. Колко са сключените след това, не зная.

Списъкът е красноречив: кмета не дава и пет пари за местния бизнес. Софийски и други са кукнали в Сливен и върху тях се лее манна общинска. Последният скандален щрих в тази картинка бе изгонването на д-р Кожлеев от „кучешкия” бизнес за сметка на фирма от Момин проход.

Вече е знайно и за бездомните кучета, че солдафонът е изсипал близо два милиона за адвокатски и други хонорари по повод безсмислени дела, като това с „Бул гейт”. Никакви разумни опити за диалог и споразумение не отклониха Милев от неутолимата потребност за дивиденти във всякакъв план. Адвокатските хонорари и адвокатите се оказаха негов изпитан похват, вонящ на далавери от всякакъв род. Местни юристи коментират с възмущение назначената от него на щат и по договор цяла сюрия от адвокати, плюс такива и в София. Вече доста време се шушука и за „специално” внимание към шефка на адвокатска кантора в столицата. Запознати разкриват, че 70 хиляди са платени за становище по едно дело, въпреки многото юристи към общината. Говори се, че Милев е сключил договор и с адв. Михаил Димитров, който работи в един офис с кандидата за председател на общинския съвет и съветник от БСП Борислав Павлов. Има догадки, че именно с този хонорар двамата си плащат въпросния офис. За този случай и въобще за сключените над 100 договора Кольо Милев дължи официално обяснение както пред местните парламентаристи, така и пред сливенските граждани. Защото става дума за огромни пари от техните джобове.

Наскоро „Седмица” коментира изплатените преди време 45 хиляди лева на „Оупън майндет”, чийто шеф е близка на Кирил Добрев (БСП) и негова съдружничка преди време - Любомила Тотина. Същата е пиар на младежката организация на БСП и близка до „Позитано” 20. В превежданите от община Сливен суми на чужди фирми, фондации на социалисти и пр. ще направим заключение, че Кольо Милев е използван като донор от своите благодетели, посочили го за кмет. А това е кръгът около Г. Първанов: Кирил Добрев и др. И централни медии вече изнесоха, че община Сливен е на едно от първите места по раздадени на фирми близо 7 млн. лева без търгове и конкурси, в нарушение на ЗОП. В отделни случаи границата между нарушения и престъпления по служба по член 282 от НК е много тънка. Наред с всичко дотук, АДФИ начесто санкционира Кольо Милев за редица нарушения именно в тази посока. Честа практика са обжалваните и върнати от КЗК опорочени процедури.

Въпросът кой ще спре Кольо Милев в опоскването на общината продължава да бъде на дневен ред. Дали сливенската прокуратура ще намери воля и кураж да подхване солдафона, е въпрос с повишена трудност. Време за намесата и на Главния прокурор, и на ДАНС. Но предвид факта, че управлява Тройната коалиция, трудно можем да се надяваме.

 

Георги Вл. Попов

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев