Община Сливен

Коалиция НФСБ – БЗНС откри предизборната си кампания в Сливен

------------------------------------
05.10.2019 / 10:49

Местна коалиция НФСБ, включваща партиите НФСБ и БЗНС, откри официално предизборната си кампания за участие в местни избори 2019 с представяне на кандидата за кмет – Доброслав Иванов и листата за общински съветници, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Сливен поставя началото на едно национално партньорство, базирано на принципността, честността и смелостта. Около това становище се обединиха лидерите на двете партии, сформирали местна коалиция НФСБ – БЗНС, Валери Симеонов и Николай Ненчев. Кандидат за кмет на Сливен на коалицията е журналистът Доброслав Иванов. „Именно Доброслав Иванов е носител на тези ценности. Той и кандидатите за общински съветници на коалицията са хората, които могат да донесат промяната в Сливен, да покажат, че политиката не е място за реванш и задоволяване на лични амбиции и потребности. Това са хора, които умеят и са готови да работят „, заяви Валери Симеонов.

Според председателя на БЗНС Николай Ненчев, Сливен може да се окаже началото на едно национално политическо партньорство, основано на потребността и желанието на хората да се преборят с олигархическата мафия.

Кандидатът за кмет Доброслав Иванов заяви, че именно това е едно от важните предложения, залегнали в политическата платформа на местната коалиция за бъдещето на Сливен. Той и екипът му ще настояват за създаването на електронен регистър на обществените поръчки, за да има повече прозрачност и достъпност на процедурите. Ще се работи и за експертна група за ускорено развитие на инвестиционната програма на Сливен, намаляване на местните данъци и такси, таксите за детски градини, осигуряване на достъпни места за хората с увреждания, залесяване и създаване на общинско предприятие „Фотоволтаични централи“, като средствата получени от парковете се разпределят в малките населени места.

Коалиция НФСБ – БЗНС има 16 кандидати за общински съветници, като водач на листата е Доброслав Иванов, а нейни членове са юристи, бизнесмени, земеделци, педагози и хора на труда.

„Създадохме коалицията, не за да спечелим повече места в Общинския съвет, а за да покажем на останалата част от страната, че заедно можем да постигнем повече“, заяви кандидатът за кмет Доброслав Иванов.

 

Людмила ЙОРГОВА

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев