Община Сливен

Видеонаблюдение ще има на злополучното незаконно сметище край Сливен

------------------------------------
03.10.2019 / 15:40

Видеонаблюдение ще бъде изградено в района на незаконното сметище край сливенския квартал „Надежда“, след инцидента със затиснатата жена от сметоизвозваща гондола. Това обяви в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“ изпълняващият длъжността кмет на Сливен зам.кметът Румен Иванов като мярка срещу ново натрупване на отпадъци там. Той съобщи, че общината няколко пъти е почиствала района, но след това местните жители отново са хвърляли отпадъци там.

Заместник-кметът Румен Иванов обяви, че незаконните сметища не са само местен проблем и призова към действия всички институции.

Това пак казвам е един национален проблем, за който призовавам всички отговорни институции да седнем на една маса и да търсим решение. Защото това проблем не само на Сливен, не само на сливенските села, а и на цяла България.

Един от жителите на квартала обяви, че искат местната власт да чува техния глас при решаването на проблемите на квартала. Живеещите в къщите край сметището заявиха, че няколко пъти са алармирали общинските власти за проблема със сметището, но отговор до момента не са получавали.

"Отиваме, даваме сигнали на кметовете… ;Имаме сигнали. До кметицата даваме. Така и така работата, трябва да се оправи това нещо. Няма."- споделят те.

Темата за сметището навлезе и в предизборната надпревара в града с обвинения за несвършена работа. В ранния следобед общината излезе с декларация, в която се казва, че цитирам „извличането на политически дивиденти на гърба на човешката трагедия е недопустимо и неморално.“

 

Източник: БНР

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев