Община Сливен

Нови два скандала в кампанията на Кольо Милев! Присвоил си е и акценти от предизборната програма на ГЕРБ!

-----
02.10.2019 / 14:11

Две скандални ситуации белязаха вчерашното откриване на предизборната кампания на кандидата на БСП Кольо Милев.

Бившият кмет представи и листата на Столетницата, но в Драматичния театър имаше по-малко хора, отколкото предната вечер, когато ГЕРБ и Стефан Радев представиха програмата си. Сливналии са очаквали генералът да отложи събитието след като часове по-рано жена загина при нелеп инцидент, но той предпочете днес да използва трагедията за нападки към администрацията, от която бе част и за която отново се кандидатира.

Въпреки това наблюдатели останаха втрещени от други неща, свързани със събитието на БСП.

На първо място - това беше използването на деца в предизборно мероприятие - практика, която отдавна е определена като неетична и се отхвърля от повечето политически партии. Преди точно четири години ЦИК, СЕМ и Държавната агенция за закрила на детето излязоха със специална декларация по темата. В нея се казва:

В навечерието на предизборната кампания за избор на органи на местното самоуправление, апелирамe към всички вас да съхраним децата като не ги въвличаме в политическа агитация. Нека покажем, че интересите на децата и правата им са над всичко и им дадем възможност да живеят и се развиват в спокойна и толерантна среда. Ненакърняването на правата на децата е гарантирано както в редица международни актове, така и в националното ни законодателство. В чл. 11, ал. 1 от Закона за закрила на детето е регламентирано, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие. Ал. 4 на същия член постановява, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.

До момента от щаба на БСП не са коментирали защо включиха деца в предизборното си мероприятие. Преди седмица от лагера на Кольо Милев отказаха да подпишат и споразумението за честна и почтена кампания, около което се обединиха ГЕРБ, “Заедно за промяна”, БАСТА и Момчил Пантелеев.

Другият скандален момент от събитието на БСП бе преповтарянето на основните приоритети от програмата на Стефан Радев и ГЕРБ Сливен, представена ден по-рано, отново на същото място. Според запознати, до момента от екипа на Кольо Милев не са успели да формулират програма за управление и затова са решили просто да преповторят говоренето на ГЕРБ. Това е била и причината в залата на Драматичния театър да раздават броя на малотиражката “ДУМА” отпреди два дни.

Ето само част от приоритетите в програмата на ГЕРБ, които Кольо Милев си присвоил:

- Изграждането на икономическа зона между Сливен и Ямбол, свързана с разширение на пътя между двата областни града

- Развитие на туризма и историческите обекти

- Развиване на социалната грижа в общината

- Реконструкция на бившия “Военен стадион”, Колодрума и спортен комплекс “Асеновец” Любопитно е как точно Милев ще реконструира “Асеновец”, след като ремонтът на залата е почти на финалната права и е подготвен и реализиран по времето на Стефан Радев…

- Заявка, че програмата за управление е написана в съавторство с гражданите. Това бе основен акцент в говоренето на Радев ден по-рано.

Извън изкопираните от програмата на ГЕРБ и Стефан Радев приоритети, Кольо Милев не можа да формулира ясни политически тези и идеи, а запълваше речта си с абстрактни фрази като “Повече няма да допуснем да живеем в лъжа” или “Време е Сливен да направи решителни стъпки за развитието си, да използва по – добре своя потенциал и да заеме мястото си сред водещите общини в България.” Интересно защо времето не беше дошло по време на мандата на Кольо Милев…

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев