Община Сливен

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов пред "Фокус": Можем да се гордеем с постигнато през тези два мандата

------------------------------------
26.09.2019 / 20:03

Успешен мандат отчита кметът на Твърдица Атанас Атанасов. Атанасов се кандидатира за трети мандат и представи пред Радио „Фокус“ – Сливен отчет за свършената работа и направи анализ за дейността си и реализираните проекти.

Днес в Общината е пристигнал първият транш от 2.5 млн лева за ремонт на улиците в населените места, започва и подмяната на водопровода на цялото село Сборище. По думите на кмета Атанасов, дейностите там са се забавили заради многото желаещи да участват в обществената поръчка. Днес е проведена и процедурата за избор на изпълнител за ремонт на училището в Твърдица. Там за строителните дейности са осигурени 960 хил. лв.

За два мандата управление кметът Атанасов и неговата администрация са успели да реализират редица проекти, като ремонт и подмяна на уличното осветление, на детски градини и училища, изграждането на нов стадион и състезателна писта. Ремонтиран е и пътят Твърдица – Елена през Твърдишкия проход, който свързва Сливенска и Великотърновска области.

„Сериозно внимание обръщаме и на образованието, на насърчаването на децата да посещават училище и да имат висок успех“, подчерта Атанасов.

По думите му в Община Твърдица са въведени добри практики, като някой от тях са в сферата на образованието, предложени и изпълнени от екипа на Атанасов. Вече трета година най- добрите класове и ученици, избрани от специална комисия, получават за отличен успех двудневна екскурзия по избран от тях маршрут.

Община Твърдица се грижи и за първокласниците. Всяко дете в своя първи учебен ден получава подарък от името на кмета и неговия екип.

 

Людмила ЙОРГОВА

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев