Община Сливен

В Сливен заловиха лидер на организирана престъпна група за трафик на хероин от Турция

------------------------------------
26.09.2019 / 20:00

Лидер на организирана престъпна група за трафик на хероин от Турция през България до Холандия беше заловен в Сливен при неотложни действия на специализираната прокуратура и антимафиоти. Това е български граждани, на 23 септември е задържан под стража с определение на Специализирания наказателен съд, уточниха от магистратурата. И добавиха, че в случая става въпрос за непланирани действия, в т.ч. претърсвания, изземвания и разпити на свидетели. А причината за това- 19 септември 2019 г., в граничния град Комотини са задържани от гръцката полиция тримата участници в престъпната група. Всички те са жители на Сливен. Те са заловени пред магазин на популярна търговска верига с 42 килограма хероин, непосредствено след като получили наркотика от албански трафиканти. Дрогата е трябвало да пристигне в България, след което да бъде доставена с автомобили в Холандия.

 

Действията на тримата трафиканти в Гърция били следени от българските власти и били очаквани на ГКПП „Кулата“. Гръцките полицаи, следили албанците, задържали и тях, и българите.

 

Четиричленната престъпна група за трафик на наркотики е била наблюдавана от служители на ГДБОП от май 2019 г. Разследването е установило до момента, че групата се е занимавала с трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия, като за пренасянето на наркотика през границите е използвала различни марки автомобили, предимно ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България наркотиците били прекарвани най-често през ГКПП „Лесово“.

Специализираната прокуратура подготвя издаването на Европейска заповед за разследване на територията на Гърция.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев