Община Сливен

4 партии и коалиции подписаха споразумение за честна и почтена кампания, БСП не е сред тях

------------------------------------
26.09.2019 / 15:20

Четири партии и коалиции, заявили участие за предстоящите местни избори в Сливен, подписаха днес споразумение за честна и почтена изборна кампания без фалшиви новини - съобщава Радио „Фокус“ – Сливен.

Споразумението бе подписано от кандидатите за кметове Стефан Радев от ПП ГЕРБ, Антоний Андонов от ПП БАСТА, Румен Бозуков от Местна коалиция „Движение заедно за промяна“ и Момчил Пантелеев от Християндемокартическа партия на България.

На церемонията присъстваха и представителите на БСП – Атанас Делибалтов и на „България на гражданите“ д-р Нина Борова, но те не положиха подписи под декларацията с аргумента, че винаги спазват законите и етичните норми, по време и извън предизборна кампания.

Инициатор за споразумението е кандидатът за втори мандат от ПП ГЕРБ и кмет на Сливен Стефан Радев. Според него подписването на споразумението има символно значение и задава добър тон на кампанията.

Дванайсет са регистрираните кандидати за кмет на Община Сливен в Общинската избирателна комисия. Кандидатите за общински съветници са 351.

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев