Община Сливен

ЕНП издига в Сливен адвокат Елена Попова за кмет на общината

.........................................................
26.09.2019 / 09:41

Издигната от гражданската квота, адвокат Елена Попова ще бъде кандидатът, когото ЕНП ще подкрепи в Сливен за местните избори на 27 октомври. Това стана ясно днес на пресконференция, дадена от председателя на ЕНП Валентина Василева. Василева е единствената партийна кандидатура в листата за общински съветници, където заема последното, 16-то място. Водач на листата за общински съветници е Петър Димитров, който е и настоящ общински съветник, втора е Елена Попова, трети – председателят на занаятчийската камара в Сливен Андрей Андреев, четвърта – адвокат Милена Динева, бивш общински служител. Сред номинациите за местни съветници има представители на бизнеса, финансите, телекомуникациите, образованието, културата, спорта и изкуството.

От ЕНП увериха, че издигането на Попова не е формален акт и ще работят за победа. Не приемат „мантрата за балотажа“, защото само хората решават колко голяма е една партия и дали кандидатът „минава“ или „не“.

Елена Попова заяви, че е имала и други предложения, но не ги приела, защото смята, че ЕНП е партията, която защитава интересите на хората, а не лични интереси на отбрани сред тях. Дългогодишният й опит като адвокат, а и като общински съветник и и заместник - председател на местнияа парламент, й дават увереност, че може да работи в полза на ВСИЧКИ граждани на Сливен и общината. Сред конкретните си цели постави развитие на туристическия бранш с обекти като Минералните бани, Карандила, урбанизация и осъвременяване на Вилната зона и Батмиш. Не обещавам невъзможни нешща, но ще работя за това, което е по силите ми, заяви Попова. Би могло да се помисли и за заплащане на общинските съветници, което да отговаря на общия икономически и социален профил на общината, заяви тя.

Петър Димитров обяви, че би работил за по – ефективна синя зона и я нарече „добро намерение с лошо изпълнение“. Аз не гласувах за зоната в този й вариант, напомни Димитров. Сред приоритетите си той посочи и необходимостта да се възстанови връзката на сливенските депутати с местната власт и хората, която по думите му се къса. Той смята още, че Общинският съвет постепенно се изолира от изпълнителната власт. Възможно е да се преосмисли и данъчната политика на Общината, смята още Димитров.

Адвокат Милена Динева обяви, че нейният приоритет ще бъдат младите хора и активизирането им в обществения живот, на първо място да им вдъхне увереност за участие в изборния ден. Тя се обяви ЗА работеща общинска администрация и прозрачност при назначенията и конкурсите.

 

Източник: „Радио Сливен нет“

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев