Община Сливен

30 точки в дневния ред на общинската сесия в Сливен днес

.........................................................
26.09.2019 / 09:18

Две допълнителни точки са включени в дневния ред на днешшната редовна сесия на Общински съвет-Сливен. Това заяви на пресконференция председателят на местния парламент Димитър Митев.

Той коментира, че едната точка е свързана с избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен заради предстоящите местни избори за общински съветници и кметове.

Другата точка касае изменение на прието през месец март решение, да бъде продължен срокът с 10 години за безвъзмездното управление на крепостта „Туида“ от Община Сливен. Митев поясни, че поради искане на министъра на културата Боил Банов, ще бъде въведен конкретен срок за периода на отдаване на крепостта, който ще е от 1 януари 2020 г. до 1 февруари 2030 г.

Сред точките, които общинските съветници ще гласуват е и изменението на бюджета. По думите на председателя на Постоянната комисията по финанси, бюджет, икономическо развитие Георги Стоянов, то се налага заради отпускане на средства за ремонт на улици, читалища и здравните служби в някои от по-малките населени места.

На сесията ще бъде разгледана и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г, Отчетът за изпълнение на решенията на общинския съвет за първото шестмесечие на 2019 г. и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на настоящата година.

Предложението за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд-Сливен за следващите четири години, също ще бъде сред точките за гласуване.

Обичайните разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, а също и отпускане на финансови средства и помощи на граждани също са сред предвидените общо 30 точки в дневния ред.

В края на пресконференцията Димитър Митев оцени високо работата на медиите, благодарение, на които информацията от дейността на местния парламент е достигала до гражданите.

Доволен съм, че изпълнихме поетите още на първата ни пресконференция обещания и ангажименти към всички представители на медиите и свиквахме редовни пресконференции преди сесиите. Опитахме се чрез вас да информираме жителите на общината, за всички наши взети решения и действия“, каза още Митев.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев