Община Сливен

Текстилният музей в Сливен се включва в Европейската нощ на учените

------------------------------------
25.09.2019 / 15:27

Сливенският Текстилен музей и тази година се включва в Европейската нощ на учените с богата и разнообразна програма.

Инициативата обединява събития, които се провеждат в последния петък от септември едновременно в стотици европейски градове. Тази година нашата страна участва с 50 локации в 13 български селища.

 

В Сливен специална програма за Нощта на учените са подготвили Националният музей на текстилната индустрия и Крепост Туида.

 

Програмата в Текстилния музей е с начален час 17:00 часа и ще продължи до 22:00 часа. В нея са включени интересни занимания за деца и възрастни. За малките приятели на науката – забавни математически игри, приказно космическо пътешествие, наблюдения и експерименти. За пораснали откриватели - научно кафене с любопитни презентации и демонстрации и ателие, посветено на българската шевица. Всички ще имат възможност да се включат в рисуването на пеперуди върху общо копринено платно.

 

Постоянната експозиция на музея и изложбите „Вариации в синьо” и „Хлебни мрежи” ще бъдат достъпни в вход свободен.

 

Събитията се реализират в партньорство с: Център по забавно математика, София; Астроклуб „Проксима”, Сливен; Група „СеданкаТа”; Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, Сливен; Технически университет - филиал и Колеж, Сливен; Сдружение ”Общество за култура и съпричастност Щъркелите”.

 

Източник: "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев