Община Сливен

За четвърта поредна година в село Бинкос се проведе фолклорен събор

.........................................................
24.09.2019 / 09:19

За четвърта поредна година в село Бинкос се проведе фолклорен събор. Тази година той започна с освещаване на мястото, където ще бъде изграден православен храм в селото. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. По време на освещаването Дядо владика пожела на жителите на селото здраве, смирение и благоденствие. От свое име и от името на Сливенска Митрополия, той обяви, че ще се включи с парична сума за изграждането на храма.

 

Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев. Той пожела на жителите и гостите здраве и успехи.

 

,,За мен е удоволствие да съм част от това събитие, на което заедно ще положим началото на изграждането на света обител, каквато не е имало досега в селото. Доволен съм да видя, че Бинкос се превръща във все по-приветливо и комфортно място за своите жители. Радвам се, че усилията ни в посока към по-добра и развита инфраструктура в населените места, се увенчават с успех. Миналата година тук открихме изцяло новата сграда на кметството, чието завършване беше нелека задача за нас, сега започваме построяването на православен храм. Да си пожелаем успех и на добър час!”, посочи в словото си Стефан Радев. Той добави, че една от амбициите на неговия екип е подобряването на инфраструктурата в по-малките населени места и комуникацията.

 

От своя страна кметът на селото Минко Банков благодари за подкрепата на Община Сливен и ползотворното партньорство, което е намерил в лицето на Стефан Радев, благодарение, на които от миналата година Бинкос има изцяло нова сграда на кметството. Той допълни, че Общината е осигурила и терена за изграждането на църквата. Минко Банков благодари и за осигурената техника, с която пътят към селото е изчистен. В заключение той добави, че стартира дарителска кампания за събиране на средства за построяването на храма.

 

Сред официалните гости на събора бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Чавдар Божурски, народни представители от Сливенски избирателен район, петкратната световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева, директори и представители на различни институции в града и кметове на населени места.

 

Празничната програма продължи с изпълненията на Оркестър ,,Хаджии”, с ръководител Господин Рахнев.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев