Община Сливен

Официално открита бе детска градина "Тракийче" в Нова Загора

------------------------------------
21.09.2019 / 20:18

След като децата от ДГ „Тракийче“ и кметът Николай Грозев официално откриха обновените пространства за игра, малките палавници незабавно се спуснаха да ги тестват. Три са обособените детски площадки, позиционирани в двата вътрешни двора и пространството до входа на детската градина. Те са с разноцветна ударопоглъщаща настилка и разнообразни съоръжения за игра от висок клас, съобразени с възрастта и необходимостта от развитие на физическите навици на децата. Беше извършено благоустрояване на дворното пространство и ремонт на оградата.

Наред с това, се извършва преасфалтиране на кварталните улици в района. По време на откриването в ДГ „Тракийче“ стартира и съвместната инициатива на Община Нова Загора и детските заведения „Моята зелена детска градина“. Всяка група от тракийчетата засади свое дърво, за което да се грижи.

„Присъствието ми тук сред децата е изключително зареждащо. Подобряването на условията за най-малките жители на общината е от първостепенно значение за мен и няма да спрем до тук. След броeни дни започва ремонтът в Детската ясла, а за следващата година планираме да бъдат извършени ремонти в още две детски градини – „Бодра смяна“ в ж.к. „Тракия” и детската градина в с. Кортен“, заяви кметът.

Гости на празничното събитие бяха още председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, зам.- кметовете Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят на Община Нова Загора Мария Стефанова, директори на детски градини, родители и граждани.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев