Община Сливен

В понеделник 2300 първолаци ще чуят отблизо училищния звънец

------------------------------------
15.09.2019 / 10:44

В понеделник, 16 септември, над 27 хиляди ученици в Сливенска област ще прекрачат училищния праг на 16 септември. 2 300 от тях са първокласници, информира на прага на новата учебна година Милена Чолакова – началник на Регионалното управление на образованието в област Сливен. Всички учебни заведения в община Сливен имат готовност да започнат, раздадени са учебниците и училищната документация, посочи още тя. По думите й, извършени са били различни ремонти, като някои от тях продължават, но няма да попречат на учебните занятия.

„Няма информация за невъзможност да се осигурят учители по определени предмети в областта. По принцип по трудно се запълват бройките за учители по чужд език, а напоследък се срещат трудности и при осигуряване на преподаватели по математика“, допълни Чолакова.

На територията на областта през учебната 2019-2020 година ще функционират 69 училища, от които две са към Министерството на културата, 61 са детските градини.

Повече от 1000 ученици в Сливенска област са върнати в училище благодарение работата на екипите по Механизма за връщане на учениците в системата на образованието. След седми клас вече са записани 100 деца повече, каза още Милена Чолакова.

 

Източник: "Радио Сливен нет"

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев