Община Сливен

Скандал в Ямбол: Георги Славов ще се кандидатира за кмет като независим

------------------------------------
12.09.2019 / 16:24

Кметът на Ямбол Георги Славов, който управлява общината от 2007 г. като кандидат на ГЕРБ, ще се яви на местните избори през октомври като независим претендент.

Решението му беше обявено малко след като Изпълнителната комисия на ГЕРБ издигна алтернативен кандидат на действащия кмет - областния управител на Ямбол Димитър Иванов. Обяснения за рокадата от не бяха посочени в официалното съобщение за номинацията.

 

Славов твърди, че и той не е бил информиран за мотивите за сваленото доверие, но въпреки това "уважава партийното решение".

 

С утрешна дата ще депозирам оставката си като областен координатор на ГЕРБ. Решението ми в тази ситуация е да се явя като независим кандидат за кмет на Ямбол", пише кметът на страницата си във Facebook.

 

"Благодарен съм на ПП ГЕРБ за дългогодишната подкрепа и сътрудничество. Ямбол се отплати за това с 10 победи за ГЕРБ на всякакви избори - европейски, президентски, парламентарни и местни. Но има неща, които са по-важни от партиите, които са повече от политика. Едно от тях е бъдещето на нашия град", пише още Георги Славов.

 

"Не живея с мисълта, че съм незаменим, нито, че на всяка цена трябва да остана във властта. Имам обаче своите аргументи, които ми дават увереност отново да поискам доверието ви. Това, което постигна Ямбол през последните 12 години се случи благодарение на събудената жизненост на града ни, благодарение на усилията на екипа на общината, на всеки служител, на всяко, дори най-малкото, общинско звено. Но то се случи най-вече благодарение на подкрепата на мнозинството от ямболлии. Единственият ми мотив да се кандидатирам като независим участник в изборите, е да продължим да развиваме заедно постигнатото досега. Не съм съгласен тези успехи да станат лесна жертва на реваншистки настроени съмнителни бизнесмени и политици, които протягат ръце към властта", казва още той.

 

Георги Славов е един от четиримата кметове на ГЕРБ в областни центрове, за които ИК под председателството на Бойко Борисов е решила да направи промени. Пламен Стоилов (Русе) беше заменен с Диана Иванова, Добри Беливанов (Хасково) - с Хасково, а Иван Тотев (Пловдив) - със Здравко Димитров. Стоилов и Тотев обявиха, че няма да се кандидатират за нов мандат. Добри Беливанов, който прекрати отношенията си с ГЕРБ заради скандал с Делян Добрев, ще се яви на изборите в Ямбол като независим кандидат.

 

Източник: https://www.webcafe.bg/id_932452828_Kmetat_na_Yambol_shte_se_konkurira_s_GERB_za_nov_mandat

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев